Sök
Stäng denna sökruta.
kr
0
0
Subtotal: kr
Inga produkter i varukorgen.

Om oss

Animalix Petshops är ett småskaligt familjeföretag med fysiska butiker i Osby, Älmhult och Kristianstad i södra Sverige, och sen 2022 även en webshop. Vår ambition är, och har varit sen starten år 2000, att med en hög servicenivå tillhandahålla ett komplett och noga utvalt sortiment av kvalitativa produkter för husdjur och husdjursägare.

Hur det hela började

År 2013. Pernilla tränar med sin border collie Ralla.

Vår resa började år 1999 då Pernilla Svensson endast 19 år gammal beslöt sig för att inte börja på högskola utan testa vingarna som entreprenör. Det fanns en liten hobbyverksamhet i ett garage på Prostgatan som använts till djuraffär något år tidigare, där knackade Pernilla på och fick ta över lokalen.

Djurintresset har alltid varit stort. På hemmaplan hade det fötts upp akvariefisk och kaniner under många års tid. Djuren såldes till djuraffärer i närområdet och pengarna från den verksamheten lades i sparbössan för att en vacker dag kunna användas till att investera i något betydelsefullt. Så var den dagen nu här, och det första stapplande steget i entreprenörskapet blev att investera i ett antal begagnade akvarieställningar, och sedan var bollen i rullning. Fokus var från början akvaristik; akvarie-leasing till företag, odling och försäljning. Lite smått och gott till gnagare och reptiler fanns också med från start.

År 2022. En av våra Cornish Rex-katter, Chandra, tillsammans med en av ungarna från hennes kull.

Snart nog så spred sig ryktet om den driftiga lilla tösen i dubbelgaraget och verksamheten tog fart. Sortimentet breddades till att inkludera foder och tillbehör till hund, katt och smådjur. År 2001 hade dubbelgaraget blivit för litet och tankarna kring flytt tog fart på riktigt. En större lokal på Klövervägen där det tidigare varit en cykelverkstad och butik blev Animalix nya säte. Ridsporten, som varit en stor del i Pernillas liv sen barnsben, fanns det nu inte längre tid för. Hästen såldes och pengarna investerades i den nya butiken. Vid den här tiden hade Pernilla även hittat ett nytt intresse i reptiler, speciellt gällande uppfödning och utställning, och det kändes därmed naturligt att komplettera butiken med en större reptilavdelning. År 2004 var det dags för ännu en flytt, denna gång till adressen på Forsgatan (där den återfinns än idag). Åren gick och verksamheten tuffade på. Sortimentet fortsatte att breddas med fler varumärken och även serviceutbudet i form av trimsalong för hund och katt. Pernilla utbildade sig till hundfrisör uppe i Linköping på Tassarnas och idag utbildar Animalix egna hundfrisörer.

2012 började nya idéer formas då IKEA beslöt att flytta sitt varuhus i Älmhult till ett nytt område i utkanten av orten, där även ett köpområde planerades i anslutning till det nya IKEA-varuhuset. Året därefter, hösten 2013, öppnade Animalix i Älmhult i en ny fräsch lokal på 640m2 som en av de första butikerna på det nya köpområdet.

Den sista butiken i Animalixfamiljen öppnades våren 2019 mitt i hjärtat av Kristianstad, en mysig och modern stadsbutik med själ och hjärta. Idén var att erbjuda samma höga service och noga utvalda produkter till djurägarna som inte ville ta sig utanför centrum för att nå sin djuraffär. Och såklart för att testa något nytt. Kristianstad stadspuls var spännande och roligt!

Hästintresset och webshoppen

År 2022. Dottern Lilly i full galopp på Springhill Annora “Annie” vid Skummeslövsstrand.

Det sista kapitlet i resan tar vid där det första började, nämligen i hästsporten. År 2021 hade Pernillas intresse för häst åter väckts till liv, mycket på grund av dottern Lillys brinnande hästintresse. Kort därefter öppnade en hästavdelning upp i butiken i Osby. Efter en blygsam start så erbjuder butiken nu ett stort utbud för både häst och ryttare.

För att kunna erbjuda ett ännu bredare sortiment så påbörjades arbetet med webshopen följande år, och här är vi alltså nu. Mitt i en resa med ständigt varierande vyer. Var resan kommer sluta är det ingen som vet, men det sägs ju att resan i många fall är målet. Och vi kan bara hålla med. Det har varit en fantastisk resa, driven av Pernillas entreprenörskap och passion för den här branschen!